Categorieën
Grensoverschrijdend gedrag Grensoverschrijdend gedrag op de werkplek Seksueel grensoverschrijdend gedrag Vertrouwenspersoon

Gewijzigde Wetgeving om Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag aan te Pakken

Vanaf 1 juli 2024 heeft Nederland de nieuwe Wet seksuele misdrijven ingevoerd, een belangrijke stap vooruit in de strijd tegen seksueel geweld en intimidatie. Deze wet beschermt slachtoffers beter door de definities van verkrachting en aanranding uit te breiden naar situaties waarin toestemming duidelijk ontbrak, zelfs zonder fysieke dwang of bedreigingen. Ook seksuele intimidatie in het openbaar en online wordt strafbaar gesteld, wat zorgt voor een veiliger omgeving voor iedereen​ (Rijksoverheid)​​ (Rijksoverheid)​​ (Tweede Kamer)​.

Bij 1for2 Social Innovation verwelkomen we deze wetgeving omdat deze aansluit bij onze missie om een psychologisch veilige werkplek te bevorderen. Wij zetten ons in voor het ondersteunen van medewerkers die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag via onze vertrouwelijke counseling en vertrouwenspersoon diensten. Ons doel is een werkomgeving te creëren waar iedereen zich gerespecteerd, gewaardeerd en veilig voelt.

Voor meer informatie over hoe wij een psychologisch veilige werkplek garanderen en steun bieden aan degenen die grensoverschrijdend gedrag ervaren, bezoekt u onze pagina Vertrouwenspersoon.